Kidney bean burger

Hver gang jeg lager min egen burger, spesielt burger av bønner, så lurer jeg på hvorfor jeg noen gang har ferdig-produkter i fryseren. Det er jo SÅ enkelt! Det tror jeg alle dere som så meg lage denne på snapchat igår (navn: halatsoph) kan si dere enig i. 

Oppskriften er min egen og burgeren blir like god hver gang. Oppskriften er nok til 4 burgere spist av 2 personer. ;) Hver burger inneholder bare litt over 100 kcal! 


 

Du trenger: 

1 boks kidney bønner
1/2 stor grønn paprika
1/2 gul løk
1 rød chili
3 store fedd hvitløk
1 stor håndfull (rundt 30-40g) usaltede cashewnøtter
1 ts soyasaus (kan sløyfes)
1 ss tomatpurè
krydder: spisskummin, salt, svart pepper, liquid smoke (kan erstattes med smoked paprika), kayennepepper. 

Utstyr: kjøkkenmaskin - eller veldig mye tålmodighet med en kniv.

Hell av vannet og skyll kidney bønnene godt i kaldt vann. Tørk de godt og mos lett med en gaffel i en liten bolle. Det kan godt være noen halve bønner, så ikke most de for mye. Legg de til siden og hent fram kjøkkenmaskinen. Ha i cashewnøttene og finhakk de før du har de i bollen med bønnene. Se bildet fra snap storyen min under for å se hvor smått jeg hakker nøttene. 

Ta så grønnsakene i maskinen med krydderet og finhakk de også. Bland så alt sammen (husk resten av ingrediensene) og smak til med mer krydder hvis du ønsker. Jeg bruker 1 ss med spisskummin og liquid smoke - resten smaker jeg til. 

Prøvestek en liten burger; hvis alt holder seg sammen så sett blandingen i kjøleskapet til alt annet er klart (som f.eks. poteter i ovnen o.l.) Del blandingen i 4 deler og stek på medium varme i ca. 3-4 minutter på hver side. 

Anbefaling; ha litt sterk ajvar på burgerbrødet ditt! :)