Vegansk Spaghetti Bolognese

Denne oppskriften er ikke min egen. Det er en oversettelse av oppskriften til vegansk spaghetti bolognese fra food.com. Trykk her for å komme til originalen. 

Kjøkkenet vårt er endelig ferdig oppusset og det første måltidet jeg tenkte på da vi skulle lage ukesmeny var spaghetti bolognese. Jeg aner ikke hvorfor da dette ikke er et måltid vi spiser ofte, men jeg hadde skikkelig cravings! Vi er jo fullstendig utslitte, så å lage egen oppskrift var ikke et spørsmål. Kjapp google søk og mange oppskrifter senere så bestemte jeg meg for denne. 

Oppskrift til 2 store porsjoner eller 3 litt mindre:

Olje til å steke i
1 medium gul løk
1 medium gulrot
1 selleristang (denne la jeg til selv)
2 fedd hvitløk
1 ss tørket basilikum, oregano og timian
1 laurbærblad
Vegansk färs (jeg brukte fra Hälsans Køk)
2,5 dl grønnsaksbuljong
170g tomatpuré (jeg brukte en hel liten boks)
1 boks hakkede tomater
2 ss næringsgjær
2-3 ss soyasaus
Fullkornsspaghetti

Finkutt grønnsakene og stek i olje på medium-lav varme til de begynner å mykne. Pass på at oljen ikke tørker ut så ha i mer hvis det ser tørt ut. Ha i finhakket hvitløk og krydderet, la det surre i 30 sek før du har i färs. Når det begynner å brunes litt så har du i soyasausen og og buljongen. La småkoke i et par minutter før du har i tomatpuré, hakkede tomater og næringsgjær. La småkoke under lokk mens du koker opp pasta. De siste 5 min så smaker du til med mer salt hvis soyasausen ikke var salt nok.