Litt sånn, og kanskje litt sånn-indisk

Jeg fant en indisk oppskrift for noen dager siden som jeg planla å lage til middag, men den fant jeg ikke igjen da jeg faktisk skulle lage den. Da bestemte jeg meg for å lage en rett med "litt sånn, og kanskje litt sånn"-tankegang; det er som regel de rettene som blir best, synes jeg (og verst, men det tenker vi ikke på nå). Dette er derfor ikke en veldig spesifikk oppskrift, men du får nok en god rett alikevel hvis du følger den.. sånn cirka. :)

Ingredienser i gryteretten; 

ca. 3-4dl kikerter (kokt på forhånd i vann krydret med masse curry)
ca. 2dl hvite linser (husk å skylle de først)
1 stor gul løk
3 fedd hvitløk
1 bit ingefær på størrelse med en tommel
1 boks fullfett kokosmelk
1 boks nøytral hakkede tomater
1 stor håndfull spinat
Krydder; gurkemeie, spisskummin, garam masala, curry, gule sennepsfrø, kardemomme, kajennepepper, paprikapulver

Risen krydret jeg med: spisskummin, kardemomme pods, nellik, salt

Fremgangen min: 

Jeg kuttet opp løken i en størrelse midt mellom grovhakket og finhakket og la inn i en gryte med ca. 2 ss olje. Videre hadde jeg i knust hvitløk og raspet ingefær. Det fikk steke i et par minutter før jeg tok gryta av varmen og hadde i krydder. 2ss garam masala, 1ss curry og ca 1ts av sennepsfrøene, gurkemeie, spisskummin og paprikapulver. Ca. en halv teskje av kajenne og kardemomme.

Krydderet fikk surre i et minutt før jeg hadde i kokosmelken og hakkede tomater. Jeg satte gryta på lav varm og hadde i linsene; sett på lokk og rør om en gang iblandt så linsene ikke brenner seg fast. 

Når linsene er noen minutter unna å være ferdig så har du i de ferdig kokte kikertene. La det småkoke i 10-15 min mens du venter på risen. Rør inn hakket spinat de siste par minuttene før servering. 

Enjoooy!