Middagskake; squash og røde linser

Jeg valgte å prøve meg på en ny oppskrift for noen dager siden, og vanligvis prøver jeg å lage maten noen ganger der jeg endrer på småting til jeg føler det er bra nok å dele. Men denne syns jeg faktisk ble såpass god allerede etter første forsøk så da deler jeg! 

Du trenger:

1,5dl tørre røde linser
1 hel squash
1dl havregryn
2ss fibrex (kan sløyfes)
2ss potetmel
2ss tomatpuré
3ss soltørkede tomater i olje
Krydder; estragon, basilikum, oregano, persille, timian, koriander, spisskummin, salt, pepper, røkt paprika, kajennepepper

Skyll linsene godt i kaldt vann før du koker de i ca. 10-15 minutter. Følg godt med på de da de bli myke fort og da smuldrer de helt opp. Pass på at de har litt motstand når du tar de av varmen.

Mens linsene koker rasper du opp hele squashen; jeg brukte et rivjern med store hull. Ta store håndfuller av den revne squashen og klem bort så mye vann som mulig.  

Kjør alt sammen i kjøkkenmaskinen og prøvestek en kake før du fortsetter. Hvis de ikke holder seg så legg til en spiseskje med hvetemel, men mine holdt seg veldig godt sammen så det bør ikke være et problem. Sett blandingen i kjøleskapet i en halvtimes tid før du steker resten.

Hvilke krydder du bruker bestemmer du selv, men jeg brukte 1-2 teskjeer av alle de som står over her. Stekes på medium varme på begge sider.

De passer veldig godt i varme pitabrød med vegansk rød pesto eller soltørkettomat paste, fersk koriander, tomat og løk. 

NYT! :)