Barnearbeid vs. dyrevern

Jeg har vært veganer i snart 2 år og i løpet av denne tiden så jeg hatt mange diskusjoner med folk som både syns det å være veganer er kjempeinteressant og de som ikke syns så mye om det. Det finnes også de som føler de gjør nok for en annen sak og derfor ikke trenger å bry seg med veganisme.

Som regel er det barnearbeid som kommer opp; “jeg bryr meg mye mer om barnearbeid og syns det er en viktigere sak å kjempe for. Jeg handler for eksempel aldri på H&M eller andre store kjedebutikker."

Det jeg lurer på da er hvorfor man kun trenger å bry seg om én ting? Det er på ingen måte sånn at veganere kun bryr seg om dyr. Veganere har som regel ganske forhøyet empatinivå og vil derfor kjempe for rettferdighet for både mennesker og dyr. Det er derfor ikke uvanlig å se veganere OGSÅ være med i kampen mot barnearbeid, kvinnemishandling osv. 

Jeg kan ikke helt se hvorfor det at man kjemper mot én sak gjør deg fortjent til å ha skinke på brødskiva. Dette er heller ikke noe de har et svar på selv annet enn “jeg gjør nok”. 

Jeg må ihvertfall si meg svært uenig..