Hva må til?

Alle veganere går gjennom en “sint-veganer” periode i sitt liv. For noen varer den kun i noen måneder, mens for andre kan den vare i flere år. Sinnet kommer fra at man har fått økt empati og forståelse for dyreliv, og man kan ikke fatte hvordan andre ikke har kommet like langt. Spesielt når man får kommentarer som “uff, ja, det er så trist” når man snakker om kjøttindustrien. HVORFOR SLUTTER DU IKKE Å SPISE KJØTT, DA?!?!?! har man lyst til å hyle tilbake til vedkommende.

Denne sinte-strategien funker svært dårlig, da folk flest blir veldig defensive. Det er bare å tenke seg til det selv; hvis man har gjort noe i 45 år som man tror har vært en positiv ting, og generasjoner før deg har gjort det samme, for så å bli fortalt på en grusom måte (via vonde bilder og videoer) at man har tar feil. Å bli defensiv er en naturlig reaksjon i dette tilfelle, tror jeg. 

Men hva skal man gjøre, da?

Jeg har gått vekk fra å være synlig sint; jeg deler ikke lenger vonde bilder og videoer, men heller deilige matbilder, oppskrifter og koselige innlegg om dyr. Denne strategien funker veldig mye bedre, men det går sakte. Jeg får titt og ofte kommentarer og spørsmål fra mine Facebook venner om jeg kan hjelpe med noe vegetar-relatert. Dette gjør meg veldig glad og det gjør at jeg forstår at det jeg gjør funker.

Jeg vet om minst 3 personer som har blitt veganer, ikke pga meg, men med første-inspirasjon fra meg, før det utviklet seg videre. Mitt håp er jo at alle har sine 3 personer som gjør at veganismen sprer seg litt og litt.

Men det går sakte. For sakte. Dyrene og planeten lider så lenge det går så sakte som nå. For selv om jeg ikke er synlig sint, så er jeg fortsatt sint. KJEMPESINT. Jeg klarer ikke å fatte og forså, men jeg later som så folk ikke blir defensive. Jeg jatter med, når alt jeg har lyst til å gjøre er å riste vedkommende og tvinge de til å forstå.

Så mitt spørsmål er.. hva er det som gjør at du ikke vil slutte å spise kjøtt, når du ser ødeleggelsene det gjør på jordkloden vår og smertene det påfører dyr? Et ærlig spørsmål, som jeg håper du vil gi et ærlig svar til.